Mayıs 14, 2009

Beze Çanağında Meyve Salatası



Annelere özel ve güzel tarifler etkinliğine hafif bir tarifle katılıyorum. Sebebi annemim uzun yıllardır şeker hastası olması ve tatlıdan uzak bir hayat sürmesi. Şöyle bol kremalı, bol çikolatalı bir pasta yapmak isterdim ama annemin kolaylıkla yiyeceği bir şeyi yapmağı tercih ettim. Tatlımız çanak beze içinde mevsim meyvelerinden oluşuyor, görünümü şık , tadı lezzetli en önemlisi kalorisi düşük. Beze en kolay tariflerden biri ama en önemlisi yumurtanın beyazları ayırırken dikkatli olmak, gerisi çok kolay. Etkinliği düzenleyen arkadaşımız Özleme başarılar diliyorum.

Malzemeler :

3 yumurtanın beyazı(yumurtalar en az yarım saat oda sıcaklığında bekleyecek)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket dolgu kreması
mevsim meyveleri

Hazırlanışı:

Yumurtaların sarısı ile beyazını birbirinden ayırın. Bunun en sağlam yolu yumurtayı kırdıktan sonra elinizi süzgeç gibi kullanarak beyazını akıtmak, sarısının elinizin üstünde kalması. Doğrudan kırarsanız beyazın içine sarı kaçabilir.
Elektrikli mikser kullanarak beyazları iyice çırpıyoruz, yaklaşık iki dakika kadar. Pudra şekerini kaşık kaşık ekleyin ve her seferinde yeniden mikserleyin. Bu işleme yumurtanın akları krema halini alıncaya kadar devam edin.Şekerin tümünü ekledikten sonra 2 dakika daha mikserleyin.
Yağlı kağıda daire çizin, malzemeyi dökün yada benim yaptığım gibi kelepçeli kalıbı yağlı kağıt üzerine koyun, malzemeyi döküp, kalıbı kaldırın. Düzdün bir şekilde hamuru kağıda koymuş olursunuz.
180 derece ön ısıtma yapın. bezeleri fırına verince ısıyı 120 derece düşürün. Pişince fırının kpağını aralayıp bir saat kadar içinde bekletin.
Bezeyi dikkatlice yağlı kağıtan servis tabağına alın.Dolgu kremasını tarife göre hazırlayıp, mevsim meyveleriyle süsleyin.
Afiyet olsun...

3 yorum:

Disalce dedi ki...

anneciğine geçiş olsun...çok güzel bir tarif eklemişsin...

ellerine sağlık....

Mutfak Havlusu dedi ki...

harika birşey olmuş hem çok renkli hemde eminimki çok leziz!
ellerine sağlık.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ellerine sağlık canım..
sevgiler..