Mayıs 12, 2009

Bademli Kurabiye


Cam kavonozda 5 gün tazeliğini koruyan ,bademli kurabiyeler.

Malzemeler: (20 tane kurabiye için)

3 yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
200 gr bitkisel margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından az eksik un
20 tane badem




Şeker ve nargarini kaba alın, elekrikli mikser vasıtası ile 2 dakika kadar çırpın. Yumurta sarıları ve vanilyayı ekleyip gene çırpın.
Un ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Unlu karışımı azar azar ekleyin.
Hamuru elinizle şekillendirin, strech filme sarıp buzdolabında bir saat kadar bekletin.
Bu sürenin sonunda yuvarlak olarak şekillendirin, ortasına bir tane badem koyup, yağlı kağıt serli fırın tepsisine dizin. (Hamur buzdolabında bekletildiğinde biraz sertleşiyor, isterseniz kalıplarlarda şekillendirebilirisiniz)
165 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Pişince fırın kapağını aralayın, beş dakika kadar fırın içinde tutun.
Fırından çıkan kurabiyeleri cam kavanozda saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

bademli lezzetler çıtır çıtır oluyor bunuda çok seviyorum eminim bu nefis görüntüye sahip lezzette öyledir.
ellerine sağlık.
bu arada bir sualim var file badem içine atsak nasıl olur?