Ekim 06, 2008

Zarf Böreği

Canınız börek mi çekti , işte çok kısa sürede hazırlayacağınız pratik bir börek, ben lor ve maydonoz kullandım, ama kıymalı ve patatesli olarak da denenebilir. Kare bir kalıp kullanmanız gerekiyor ki en iyisi kare borcam.

Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı zeytinyağı ( sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı su
  • 200 gr lor peyniri
  • yarım demet maydonoz
  • 2 yumrta sarısı
  • çörekotu

Yapılışı:

  1. Zeytinyağı, süt ve suyu derin bir kasede iyice karıştırın. Başka bir kaba lor peynirini alın, içine ince kıyılmış maydanozları katın .
  2. Yufkanın tamamını tezgaha yayın ,üzerine sıvı karışımdan dökün, diğer yufkayı üzerine serin gene karışımdan dökün, üçüncü yufka için de aynısını yapın.
  3. Üst üste koyduğunuz üç yufkayı yanlarından katlayarak kare şeklini verin. Loru ortasına yerleştirin. Karenin köşelerinden katlayarak (zarf şeklinde ) malzemenin üzerini kapatın. Kareyi oluştururken pişireceğiniz kabın büyüklüğünde olmasına dikkat edin.
  4. Bu aşamada böreği borcama alın. Elde ettiğiniz kareyi bıçakla keserek önce çaprazlama dörde ( dört üçgen elde edeceksiniz), sonra her bir üçgeni de dörde bölerek toplam 16 dilim olacak şekilde dilimleyin.
  5. En üste çırpılmış yumurta ( içine bir kaşık zeytinyağı ekleyin) sarısından sürüp, çörekotu serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun..

2 yorum:

elma şekeri dedi ki...

Ellerinize saglik nefis görünüyor..

Adsız dedi ki...

Bence çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Sevgiler…