Malzemeler:
- 3 yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı ( sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı su
- 200 gr lor peyniri
- yarım demet maydonoz
- 2 yumrta sarısı
- çörekotu
Yapılışı:
- Zeytinyağı, süt ve suyu derin bir kasede iyice karıştırın. Başka bir kaba lor peynirini alın, içine ince kıyılmış maydanozları katın .
- Yufkanın tamamını tezgaha yayın ,üzerine sıvı karışımdan dökün, diğer yufkayı üzerine serin gene karışımdan dökün, üçüncü yufka için de aynısını yapın.
- Üst üste koyduğunuz üç yufkayı yanlarından katlayarak kare şeklini verin. Loru ortasına yerleştirin. Karenin köşelerinden katlayarak (zarf şeklinde ) malzemenin üzerini kapatın. Kareyi oluştururken pişireceğiniz kabın büyüklüğünde olmasına dikkat edin.
- Bu aşamada böreği borcama alın. Elde ettiğiniz kareyi bıçakla keserek önce çaprazlama dörde ( dört üçgen elde edeceksiniz), sonra her bir üçgeni de dörde bölerek toplam 16 dilim olacak şekilde dilimleyin.
- En üste çırpılmış yumurta ( içine bir kaşık zeytinyağı ekleyin) sarısından sürüp, çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
2 yorum:
Ellerinize saglik nefis görünüyor..
Bence çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Sevgiler…
Yorum Gönder