Ağustos 18, 2008

Sarmısaklı Ekmek

Sabah kahvaltısında yada beş çayları için pratik bir lezzet, üstelik çok şifalı olan sarmısak içeriyor. Sarmısağı çok sever , çok tüketirim, salataların yanına mutlaka bir kaç diş ekler ve çiğ olarak yerim ve tavsiye ederim . Özellikle bağışıklık sistemi üzerinde çok faydalı etkileri var. Bu yüzden ekmekle buluşmuş halini de çok sevdim.

Ekmek hamuru için malzemeler:

  • 4 -5 su bardağı un
  • yarım paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • sarmısak
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:

  1. Unu yoğurma kabına alıp, üzerine mayayı serpiştirin. Mayalı una tuz ve şekeri katıp bir güzel karıştırın.
  2. Unun ortasını açıp suyu azar azar ekleyin, hamuru oluşturun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ,mayalanması için 3-4 saat bekleyin.
  3. Bu sürenin sonunda hamur iki katı katar kabaracak. Hamuru unladığınız tazgaha alıp , yeniden yuvarlayıp, düzgün bir hamur yapın ve isteğiniz büyüklükte koparın ( ben cevizden büyük parçalar alarak şekillendirdim ). Açık pide yapar gibi şekil verin.
  4. Sarmısağı ince kıyın, zeytinyağının içine ilave edin. Ekmeklerin ortasına sarmısaklı zeytinyağını gezdirin, üzerine nane serpin.
  5. Bu şekilde hazırlanan ekmekleri 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.


Fırından alıp ılınınca tüketin, kalanları temiz bir beze sararak ertesi gün de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Özellikle kış aylarında çorba ile birlikte kıtır kıtır sarımsaklı ekmeği ben de çok seviyorum!!! Bu da harika olmuş ellerine sağlık!!!

Sevgiler,
Evren

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Ece'cigim,
Mutlaka deneyecegim, eminim cok severiz.
Sevgiler.

Mutfak Havlusu dedi ki...

hep duyduğum ama bir türlü hiç yiyemediğim bir lezzet,tadını çok merak ediyorum.
çokta güzel görünüyor,ellerine sağlık.