Ağustos 12, 2008

Haşhaşlı Kek



İlk kez denedim, ama pek sevdim, bundan sonra sıkça yapacağım keklerden oldu.

Malzemeler:

  • 3 yumurta ( oda ısısında)
  • 2 bardak pudra şekeri
  • 1 çay fincanı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Yapılışı:

  1. Yumurtaları kırın, iyice çırpın. Şeker ve sıvıyağı ilave edin, yoğurdu ekleyin. Pütürsüz bir karışım elde edin.
  2. Bu aşamada limon suyu ve limon kabuğunu katın, haşhaşı ekleyin.
  3. Başka bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın, bunu şekerli karışıma azar azar ekleyin.
  4. Kalıbı yağlayıp, unlayın, hamuru kalıba boşaltın.
  5. 170 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.





Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: