Ağustos 11, 2008

Kurutulmuş Domates ve Zeytinli Foccacia



İtalyanların başta tramisu olmak üzere, pizza ve lazanyasını da çok sever ve sık yaparım. Bu da klasik bir İtalyan ekmeği aslında, pizza hamuru gibi hazırlanıyor, fakat daha fazla zeytinyağı içeriyor, daha kuru bir tadı var.

Malzemeler:
  • yarım paket kuru maya
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 3.5 - 4 bardak un

Üzeri için:

  • dilimli zeytin
  • kurutulmuş domates
  • kekik
  • 4 diş sarmısak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:

  1. Yoğurma kabına unu koyun, mayayı una katıp elinizle iyice karıştırın, tuzu ve şekeri de ilave edin.Zeytinyağını ve suyu ilave ederek hamuru oluşturun.
  2. Tezgaha un serpin, hamuru ( ele yapışacak kıvamda olacak bu aşamada) tezgaha alın. Yoğun bir kıvama gelene kadar , un ilave ederek düzgün bir hamur oluşturun.
  3. Yoğurma kabınızı zeytinyağı ile yağlayıp, hamuru içine koyun. Hamurun üzerine de fırça ile zeytinyağı sürün.
  4. Hamurun üzerini bezle kapatıp, 1 - 1.5 saat kadar mayalanması için bekleyin. Bu sürenin sonunda mayalanan hamuru yeniden tezgaha alıp, merdane ile açın.
  5. Fırın kabınızı yağlayıp, unlayın ve fırınınızı 200 dereye ayarlayın. Kalıbınıza göre hamuru şekillendirin, ekmek hamurunu kalıba döşeyin.
  6. 4 kaşık zeytinyağının içine , 4 diş sarmısağı rendeleyip karıştırın. Hamura parmağınızla bastırarak çukurlar oluşturun. Bu çukurlara sarısaklı zeytinyağını gezdirin.





Kurutulmuş domates , dilimli zeytin ve kekiği hamrun üzerine serpiştirip, fırına verin. 30-35 dakika kadar pişirin.
Fırından alıp, ılınınca servis yapın, mümkünse aynı gün tüketin.








Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: