Elma, ceviz ve tarçın bu üçlüyü çok severim. Altıoluğun yemyeşil ekşi elmalarını bulmuşken bu tatlıyı yapma geldi aklıma. Kapalı bir kapta yada kavanozda saklarsanız üç gün tazeliğini bozmadan dayanıyor.
Malzemeler:
- 100 gr yumuşak margarin
- 1 fincan sıvıyağ
- 2 fincan yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- alırı kadar un
İçi için:
- 5 ekşi elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:
- Margarini derin bir kaseye alın, sıvıyağı üstüne dökün. Sıvıyağ ile margarini iyice karıştırın.
- Yoğurdu ekleyin, bu aşamada çırpıcı kullanın. Pütürsüz bir karışım olsun.
- Unu kabartma tozu ile ilave ederek, yumuşağa yakın bir hamur elde edin. Hamuru iyice yuvarlayıp, buzdolabına kaldırın. Buzdolabında bir saat bekletin.
- Bu arada elmaları rendeleyin, üzerine şekeri koyup, şeker eriyene kadar pişirin. Altını kapatın , tarçın ve iri kıyılmış cevizi ekleyin, soğumaya bırakın.
- Hamuru dolaptan çıkarın, unlu zeminde hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Bu dikdörtgeni üçe bölün. Harcı üç parçaya ayrılmış hamurun ortasına koyun, kıvırarak rulo yapın.
- Düzgünce her ruloyu 6 ya bölün. Toplam 18 tane çörek olacak.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye çörekleri yerleştirin. 170 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp biraz ılıtın, üzerine pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder