Ağustos 13, 2008

Elmalı Çörek


Elma, ceviz ve tarçın bu üçlüyü çok severim. Altıoluğun yemyeşil ekşi elmalarını bulmuşken bu tatlıyı yapma geldi aklıma. Kapalı bir kapta yada kavanozda saklarsanız üç gün tazeliğini bozmadan dayanıyor.

Malzemeler:

  • 100 gr yumuşak margarin
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 2 fincan yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • alırı kadar un

İçi için:

  • 5 ekşi elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için: pudra şekeri

Yapılışı:

  1. Margarini derin bir kaseye alın, sıvıyağı üstüne dökün. Sıvıyağ ile margarini iyice karıştırın.
  2. Yoğurdu ekleyin, bu aşamada çırpıcı kullanın. Pütürsüz bir karışım olsun.
  3. Unu kabartma tozu ile ilave ederek, yumuşağa yakın bir hamur elde edin. Hamuru iyice yuvarlayıp, buzdolabına kaldırın. Buzdolabında bir saat bekletin.
  4. Bu arada elmaları rendeleyin, üzerine şekeri koyup, şeker eriyene kadar pişirin. Altını kapatın , tarçın ve iri kıyılmış cevizi ekleyin, soğumaya bırakın.
  5. Hamuru dolaptan çıkarın, unlu zeminde hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Bu dikdörtgeni üçe bölün. Harcı üç parçaya ayrılmış hamurun ortasına koyun, kıvırarak rulo yapın.
  6. Düzgünce her ruloyu 6 ya bölün. Toplam 18 tane çörek olacak.
  7. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye çörekleri yerleştirin. 170 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  8. Fırından çıkarıp biraz ılıtın, üzerine pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.





Hiç yorum yok: