Temmuz 10, 2008

Gittim, Döndüm


Yoktum buralarda memleketime, Eğin' e gittim. Bu sefer çok hüzünlüydü ,Eğin'de olmak ama babamla olamamak. Kabrinin orda olması beni teselli ediyor çünkü çok severdi memleketini. Orda huzur içinde yatıyor, dünya tatlısı insan ne çok özledim onu. Bu seyahatin en önemli vesilesi benim için babamı ziyaret etmekti, babam ve çok sevdiğim anneannem ve dedem için mevlüt okuktuk.Çok güzel oldu, Yüce ALLAH dualarımızı kabul etmiştir inşallah.
Biz Eğinliler çok severiz buraları, İstanbul'dan 1350 km çeken bu taş kayalara yaslanmış köylerimizi, dut ağaçlarıyla bezeli bağlarımızı , atalarımız , dedelerimiz orda yatıyor, gitmez isek bir şeyler eksilir içimizde, görmeden rahat uyuyamayız.
Eğin' de başka neler yaptın derseniz, buz gibi soğulk sularından içtim,

Sokaklarında bir aşağı bir yukarı gezindim,


Zeynep için ( teyzemin torununun çocuğu), doğum günü kutladık. O şartlarda bu kadar pasta yapılıyor, ama komşular ve Zeynep çok beğendi , çok güzel bir gün oldu hepimize,




Hatmi çiçeklerini seyrettim doya doya,


Kayaların ,taşların altından çıkan sarı çiçekler, ne güzelsiniz dedim

Bir doğa harikası olan ve Türkiye' de bir tane bulunan Karanlık Kanyonda gezindim, içim ürpererek









Gittim, döndüm. Diğer tüm güzellikleri beynime gizledim, ruhum öyle huzurlu ki. Aklım gene oralarda, babam oralarda. Nasip olan ilk fırsatta gene, diyorum.

EĞİNİM EĞİNİM YEŞİL EĞİNİM,
YAD ELLERDE OLSAM YİNE SENİNİM





3 yorum:

ufukmutfakta dedi ki...

Bende Eğin'liyim ama oralara sıkça gidebilecek kadar şanslı değilim. Resimlerine tekrar tekrar baktım. Hepsi çok güzel. İçimden keşke daha çok resim yayınlasaydı, özellikle evleri, sokakları, bağları diye geçirdim. Baban'ın toprağına rahmet yağsın. O yattıkça da evladına ve sevdiklerine ömür versin. Benimde anneannem, dedelerim, Eğin, Yeşilyurt köyünde yatıyorlar, çoook uzun zamandır. Yapacak bir şey yok duadan başka. Memleketimizi resimleriyle anlattığın için teşekkür ederim, çok mutlu oldum. Sevgilerimle....

ECE dedi ki...

Ufukcuğum, hemşeri çıkmamıza çok sevindim, çok fotoğraf çektim ilerki zamanlarda yayınlayacağım, ,o zaman da doya doya bakarsın inşallah,mutlu olman beni de mutlu etti.Babamı o kadar severdim ki sanki oraya gidince onunla yeniden buluştum. Seni sevgiyle kucaklıyorum.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

memleket ve sahibi babalarımız :((
bloğun beni okadar rahatlatıyor kii..
sanki benide anlatıyorsunn az biraz.

yakında bende babamın yanına,samsuna senei devriyesine gideceğim. 2. senesi :(((((((
allah dualarınızı kabul etsin..
onlar huzurlular bilmelisin..
kızlarının daima kalbinde oldukları içinn.....
sevgilerimle canım....