Temmuz 11, 2008

Tiramisu

Sevdiğim ve zevkle ve en çok da yazın yaptığım , hayır diyemediğim Tramisu.

Kek için malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
Krema için malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • yarım su bardağı un
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket labne peyniri
Keki ıslatmak için :
  • 1su bardağı süt
  • 2 kaşık nescafe

Süslemek için:

  • 2 kaşık kakao
  • 1 su bardağı fındık



Yapılışı:

  1. Sıvıyağı derin bir kaba alın, sütü üzerine boşaltın iyice çırpın. Şekeri, ekleyin, çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin, her defasında mikserle yeniden çırpın. En son yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyin.
  2. Unu kabartma tozu ile birlikte kepçe yardımıyla ekleyin, pürüzsüz yoğun kıvamda bir hamur elde edin.
  3. Kelepçeli kalıbı yağlayıp, unlayın, hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
  4. Pişen kek ılınınca düzgün şekilde ikiye ayırın. Her bir kek parçasını süt ve kahve karışımı ile ıslatın, mümkünse bu sırada fırça kullanın.
  5. Krema için sütü tenceye alıp, unu ve şekeri ekleyin , kaynamaya gelince altını kapatın. Labneyi ekleyip, mikserle bir tur çırpın.
  6. Kahve ile ıslatılmış keke kremanın yarısını dökün, diğer kısmı kapatın. Kalan kremadan dökün.
  7. En üste kakao döküp, kekin kenarlarını fındık ile süsleyin. Buzdolabında bir gece bekletip, servis yapın.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

bendemi tiramisu yapsam akşam gelecek arkadaşlarıma?
:)

mutfaktayim dedi ki...

ellerine sağlık canım tatlın harika görünüyor.

Sevgiler...