Nisan 11, 2008

Elmalı Tart


Tarif Lezzet dergisinin 2002 mart sayısından, evde elma miktarı artınca , elmaları değerlendirmek için bir yol araken bu tarifi buldum, hem biraz daha bir tatlı hafif olması nedeniyle elmalı bir tart yaptım. Malzemelerde kendime göre değişiklikler yaptım herzaman olduğu gibi.

Malzemeler:



  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • yarım su bardağı fındık(iyice çekilmiş)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması için:1 paket vanilyalı puding

Üzeri için:

  • 4 tane elma
  • 5-6 tane kuru kayısı
  • tarçın

Hazırlanması:

  1. Sıvıyağı bir kaba alın, pudra şekerini üzerine koyup , çırpıcı ile karıştırın. Fındığı ve yumurtayı en son kabartma tozu ile birlikte unu ekleyin.

  2. Tart kalıbını yağlayıp, hamuru yayın ve çatal ile bir kaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

  3. Tartı fırına verirken, pudingi tarife göre hazırlayın. Elmaları ince ince dilimleyin, kuru kayısıları tavla zarı biçiminde doğrayın.

  4. Pişen tartın üzerine vanilyalı pudingi yayın, soğuması için 10-15 dakika kadar bekleyin.

  5. Bu sürenin sonunda dilimlenmiş elmaları düzgünce pudingin üzerine yerleştirip, kuru kayısıları serpiştirin, arzunuza göre tarçını üzerine serpin.

  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üst ızgara açık olacak şekilde 10 dakika kadar pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.




Afiyet olsun.











2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Eda, enfes olmuş. bayıldım haftasonu deneyip yemek istiyorum. :))

ellerinize sağlık.

sıcacık sevgiler.
http://www.misssgibi.com

ECE dedi ki...

Zerrinciğim, beğenmene sevindim, umarın tadını da seversin.