Nisan 11, 2008

Taze Patates Tandır


Taze patatesi severim, salatası, yemeği, fırınlanmış hali hepsi de çok güzel oluyor. Bu da kuzu etiyle tandır şeklinde hazırlanmış olanı.

Malzemeler:

  • 1 kilo taze patates
  • 1/2 kilo kuzu eti
  • arpacık soğanı
  • nane
  • pulbiber

Hazırlanması:

  1. Taze patateslerin kabuklarını iyice temizledikten sonra, sirkeli suda on dakika kadar bekletin.
  2. Kuzu etini, patateslerle birlikte düdüklü tencerede haşlayın. ( patatesler diri kalacak şekilde , benim tenceremde 10 dakika yeterli oldu )
  3. Fırın kabını yağlayın, ortasına haşlanmış etleri , onun etrafına etrafına patatesleri ve arpacık soğanları yerleştirin.
  4. Üzerine tuz, pul biber ve nane serpiştirin. Fırın kabınızı aliminyum folya ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Nar gibi kızaracak, patatelerin kabukları da soyulmadığı için çıtır çıtır olacak.

Afiyet olsun.

4 yorum:

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor.


sevgiler...

pastamaxi dedi ki...

mmmm valla tam rejimlik bir yemek...süper lezzetli görünüyor...ellerine sağlık canım


sevgiler

gülten dedi ki...

elleriniz sağlık. çok leziz olmuş. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com

kizilciksurubu dedi ki...

Cok nefis görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.