Nisan 03, 2008

Frambuazlı Pasta


Artık rejime başlamanın zamanı geldi tatlı tuzlu derken ipin ucu kaçtı , bir süre tatlıyı yasakladım kendime de bakalım kaç gün sürecek. Bu pastayı kızım için yaptım, ona bu yıl doğumgünü yapamadık, yıl benim için beklenmedik şekilde başladı, ama söz vermiştim, sözümü tuttum. Eda'nın favori rengi pembe olduğundan bu renge ulaşmak için en uygun frambuaz geldi bana. Çektiğim resimlerde tam anlaşılmasa da tam şeker pembesi oldu. Eda'nın geçikmiş doğumgünü pastası için malzelemeler :

Pastanın keki için:

  • 4 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu

Ayrıca :

  • 1 paket dondurulmuş frambuaz ( yarım paketini kullandım)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilyalı pasta kreması
  • 1 çay bardağı kadar damla çikolata
  • 1 paket bitter çikolata
  • süsleme şekerleri

Yapılışı:



  1. Kek için fırınınızı önceden ısıtın, 170 derece uygun. Derince bir kaba yumurtaları kırın, mikserle yüksek devirde iyice çırpın, şekeri ilave edin biraz daha şeker ve yumurtaları birlikte çırpın.

  2. Unu kabartma tozu ile ekleyin krema kıvamına gelinceye kadar düşük hızda mikserlemeye devam edin. Bu annemin klasik olarak yaptığı pandispanya kek tarifi.

  3. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp, unlayın malzemeyi dökün, yarım saat kadar pişirin. Pişen kek ılınınca kalıptan çıkarın, ortasından ikiye bölün.

  4. Krem şantiyi tarife göre hazırlayın, kekin yarısı krem şanti ile kaplayın, üzerine 25-30 tane frambuazı serpiştirin, kalan boşluklara damla çikolata dökün, kalan kremşantiyi yeniden üzerini kapatacak şekilde keke yayın. Kekin diğer parçasını da bunun üzerine kapatın.

  5. Pasta kremasını tarife göre hazırlayın, içine bol miktarda frambuaz katarak rengi pembe olana kadar çırpıcı ile çırpın. Pembe kremayı kekin tamamını kaplayacak şelikde yayın.

  6. Pastanızı buzdolabına kaldırın, bitter çikolatayı benmari usulu eritin. Yağlı kağıt üzerine erittiğiniz çikolayatayı iki dikdörtgen olacak şeklinde yayın, buzdolabına kaldırıp bir gece donmasını bekleyin.

  7. Ertesi gün katılaşan çikolatayı istediğiniz şekilde elinizle kırın, bir gece dolapta beklettiğiniz dondurmayı çikolata ve dekor şekeri ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba

baharı hatırlatan bir lezzet olmuş.ayrıca gıda boyası kullanmadan o rengi vermeniz çok sağlıklı olmuş.ellerinize sağlık
www.anilarvemutfagim.blogcu.com

gezgincigencler dedi ki...

selam canım
pasta çok enfes görünüyor frambuaz da mükemmel ellerine sağlık kızının da geçmiş doğumgünü kutlu olsun


sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

tatlılar karşılamaya durmuş bizleri:)