Taze patatesi severim, salatası, yemeği, fırınlanmış hali hepsi de çok güzel oluyor. Bu da kuzu etiyle tandır şeklinde hazırlanmış olanı.
Malzemeler:
- 1 kilo taze patates
- 1/2 kilo kuzu eti
- arpacık soğanı
- nane
- pulbiber
Hazırlanması:
- Taze patateslerin kabuklarını iyice temizledikten sonra, sirkeli suda on dakika kadar bekletin.
- Kuzu etini, patateslerle birlikte düdüklü tencerede haşlayın. ( patatesler diri kalacak şekilde , benim tenceremde 10 dakika yeterli oldu )
- Fırın kabını yağlayın, ortasına haşlanmış etleri , onun etrafına etrafına patatesleri ve arpacık soğanları yerleştirin.
- Üzerine tuz, pul biber ve nane serpiştirin. Fırın kabınızı aliminyum folya ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Nar gibi kızaracak, patatelerin kabukları da soyulmadığı için çıtır çıtır olacak.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Ellerine sağlık nefis görünüyor.
sevgiler...
mmmm valla tam rejimlik bir yemek...süper lezzetli görünüyor...ellerine sağlık canım
sevgiler
elleriniz sağlık. çok leziz olmuş. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com
Cok nefis görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.
Yorum Gönder