Tarif Lezzet dergisinin 2002 mart sayısından, evde elma miktarı artınca , elmaları değerlendirmek için bir yol araken bu tarifi buldum, hem biraz daha bir tatlı hafif olması nedeniyle elmalı bir tart yaptım. Malzemelerde kendime göre değişiklikler yaptım herzaman olduğu gibi.
Malzemeler:
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- yarım su bardağı fındık(iyice çekilmiş)
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kreması için:1 paket vanilyalı puding
Üzeri için:
- 4 tane elma
- 5-6 tane kuru kayısı
- tarçın
Hazırlanması:
- Sıvıyağı bir kaba alın, pudra şekerini üzerine koyup , çırpıcı ile karıştırın. Fındığı ve yumurtayı en son kabartma tozu ile birlikte unu ekleyin.
- Tart kalıbını yağlayıp, hamuru yayın ve çatal ile bir kaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Tartı fırına verirken, pudingi tarife göre hazırlayın. Elmaları ince ince dilimleyin, kuru kayısıları tavla zarı biçiminde doğrayın.
- Pişen tartın üzerine vanilyalı pudingi yayın, soğuması için 10-15 dakika kadar bekleyin.
- Bu sürenin sonunda dilimlenmiş elmaları düzgünce pudingin üzerine yerleştirip, kuru kayısıları serpiştirin, arzunuza göre tarçını üzerine serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üst ızgara açık olacak şekilde 10 dakika kadar pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Sevgili Eda, enfes olmuş. bayıldım haftasonu deneyip yemek istiyorum. :))
ellerinize sağlık.
sıcacık sevgiler.
http://www.misssgibi.com
Zerrinciğim, beğenmene sevindim, umarın tadını da seversin.
Yorum Gönder