Ocak 02, 2008

Noel Baba Pastası


Aslında yılbaşı için hiç bir hazırlık yapamamıştım, babamın son altı aydır rahatsızlığı ve geçen hafta çekilen PET filminin sonuçlarını da pazartesi alacak olmamız beni iyice gerdi. Bizim için en iyi haber sonuçların iyi çıkmasıydı, gerçi tam netlik kazanmasa da sanırım korkutuğumuz gibi olmayacak. Sonuçları akşamüstü dört gibi aldım, sonra Eda'yı okuldan alıp eve döndüğümde akşam olmuştu. Yeni yıla daha önce denemediğim ve eğlenceli birşey yapmak için gene daldan dala gezinirken bu pastaya rastladım, hem sevimli hem de günün anlamına uygun pastanın orjinal video görüntüsüne buradan http://http://www.choco-recipe.jp/milk/mov/136.html?seektime=0&endtime== ulaşabilirsiniz. Orjinali kadar olmasada gene de hoş oldu, tadı da beğenildi.

Malzemeler:

Pandispanya hamuru için:

  • 3 yumurta (oda ısısında )
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 .5 su bardağı pandispanya un

Bu malzemelerle ben iki katlı bir pasta hazırladım, kabartma tozu kullanmadım, ama siz üç katlı ve daha kalın yapmak isterseniz kabartma tozu ilave edebilirsiniz. Pandispanya hem yumuşak oldu tadı da kıvamında oldu.

Kreması için:

  • 1.5 paket beyaz çikolata
  • 1 paket labne peyniri
  • 2 kaşık pudra şekeri
  • yarım paket krema

Pandispanyayı ıslatmak için: 1 portakalın suyu

İçi içi: Muz, kivi ve fındık

Süslemek için: Yarım paket beyaz çilokata , çeşitli şekerler, minik çikolatalar





Yapılışı:
  1. Derince bir kaba oda ısısında beklemiş yumurtaları kırın, tozşeker ile birlikte mikserde iyice çırpın. Unu azar azar ekleyin, sıvıyağ ve sütü de katın tekrar karıştırın. Kek hamurından daha yoğun bir hamur elde edeceksiniz.
  2. Kelepçeli kek kalıbınızı altını ve yanları yağlı kağıtla döşedikten sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yarım saat pişirin. Pişen pandispanyayı kalıptan biraz soğuyunca çıkarın, düzgün şekilde kesme tathasının üzerine alın. Pandispanya soğumaya yakın bıçakla ikiye bölün, daha sıcakken kestiğinizde kek bölünüyor, dikkatli olun.
Kreması için
  1. 1.5 paket çikolatayı benmari usulu erittikten sınra , labneyi , tozşekeri ve hazır kutu kremayıda katarak mikserle düzgün bir pasta kreması elde edene kadar çırpın.
  2. Ortadan ikiye bölünen kekinizi portakal suyu ile ıslatın, kremanın yarısını boşaltın, muz ve kivileri düzgünce kremanın üzerine yayın, fındıkları üzerine serpiştirin. Diğer yarısını bunun üzerine kapatın, kalan kremayı tamamen yayın.
  3. Yarım paket beyaz çikolatayı rendeleyin, pastanızı süsleyin. Orjinalinde çilek kullanılmşıtı, fakat evde olmadığı için ben Eda'nın çilek görünümlü şekerlerini kullandım, fena olmadı.


Afiyet olsun.



Bu dilimi sizlere Pudi armağan ediyor. Pudi , Eda'nın en son ve şu aralar çok sevdiği, bence de çok sevimli olan oyuncağı.
Yeniden sağlıklı ve neşeli bir yıl diliyorum., hayatlarımızda hem sevimli şeyler olsun diyorum.





8 yorum:

Adsız dedi ki...

hehe çok tatlı hem blog resmi hem de pasta ellerine sağlıkk
sevgilerr

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim
pastan cok guzel gorunuyor
afiyetle yemeniz dilegile

www.yenitadlar.blogcu.com

ECE dedi ki...

teşekkürler yenitadlar

ECE dedi ki...

teşekkürler yeşimciğim, blog resmi kızıma ait

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun Ececim, sonuçların iyi çıkmasına sevindim.. Her şey yoluna girer umarım.. İçinizi ferah tutun..

Bu sırada pasta gerçekten çok seviml iolmuş. Ellerinize sağlık.

sıcacık sevgiler. Mutlu seneler.
www.misssgibi.com

ECE dedi ki...

iyi dileklerin için teşekkürler, sizede sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum

Mutfak Havlusu dedi ki...

babanıza çok geçmiş olsun şükür kötü birşey çıkmamış sizin adınıza sevindim, sizi anlarım çünkü bizde birkaç gündür annemin ufak bir rahatsızlığıyla korktuk ama şükür korkutucu bir sonuç gelmedi.

bu arada pasta çok şirin olmuş ellerinize sağlık,araya bu güzellikle renk vermişsinizdir.

ECE dedi ki...

çok teşekkürler, çok şükür biraz olsun rahatladık