Malzemeler:
- 250 gr yumuşak margarin
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 3 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 paket mısır nişastası
Yapılışı:
- Yumuşak margarini derince bir kaba alın, yumurtaları kırın, yumurtalarla margarinin iyice karışmasını sağlayın. Tozşekeri , vanilya ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur oluşturun.
- Mısır nişastasını da ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat kadar oda ısısında bekletin. Düz bir zeminde hafif unlanmış tezgaha hamuru alın, merdane yardımıyla açın, kalıplarla şekillendirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin , 170 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Pişer pişmez kurabiyeleri fırından alın, ben yarısına buzdolabındaki hazır çikolata sosuna bulayıp, fındık kırığı serpiştirdim, her ikiside lezzetli oldu.
5 yorum:
Benim sayfadada var kurabiye bu aralar kurabiye şenliği var .Çayın yanında güzel oluor ellerine sağlık.
merhabalar;
bende de kurabiye vardı ama şekil olarak geleneksel benimkiler:))
sizin değişik olmuş, ellerinize sağlık.daha iştah açıcı görünüyolar.bana da beklerim.
asotu.blogcu.com
bugün sizi ziyaret edeceğim, teşekkürler
kurabiyeler genelde daha kolay ortaya çıkıyor ondan olsa gerek, teşekkürler
şirine kurabiye olmuş bunlar:)
Yorum Gönder