Ocak 14, 2008

Kolay Kurabiye

Geçen hafta içinde hızlıca yaptığım bir kurabiye tarifini sizlerle paylaşıyorum, en güzel tarafı bir hafta boyunca tazeliğini koruması , tabi ağzı hava almayan bir kavanozda olması şartıyla. Hamuru da oldukça bereketli oldu ve tam 40 tane kurabiye çıktı.

Malzemeler:

  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket mısır nişastası

Yapılışı:

  1. Yumuşak margarini derince bir kaba alın, yumurtaları kırın, yumurtalarla margarinin iyice karışmasını sağlayın. Tozşekeri , vanilya ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur oluşturun.
  2. Mısır nişastasını da ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat kadar oda ısısında bekletin. Düz bir zeminde hafif unlanmış tezgaha hamuru alın, merdane yardımıyla açın, kalıplarla şekillendirin.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin , 170 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Pişer pişmez kurabiyeleri fırından alın, ben yarısına buzdolabındaki hazır çikolata sosuna bulayıp, fındık kırığı serpiştirdim, her ikiside lezzetli oldu.
Afiyet olsun.

5 yorum:

Ferhanca dedi ki...

Benim sayfadada var kurabiye bu aralar kurabiye şenliği var .Çayın yanında güzel oluor ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

merhabalar;
bende de kurabiye vardı ama şekil olarak geleneksel benimkiler:))
sizin değişik olmuş, ellerinize sağlık.daha iştah açıcı görünüyolar.bana da beklerim.
asotu.blogcu.com

ECE dedi ki...

bugün sizi ziyaret edeceğim, teşekkürler

ECE dedi ki...

kurabiyeler genelde daha kolay ortaya çıkıyor ondan olsa gerek, teşekkürler

Mutfak Havlusu dedi ki...

şirine kurabiye olmuş bunlar:)