Ekim 24, 2007

Çikolata Soslu Kek

Market alışverişinin dönüşünde aldığım yumurtaların çatlamış olması üzerine hiç aklımda olmamasına rağmen kek yapmak zorunda kaldım. Daha resmini çekemeden bir dilim çoktan gitmişti. Bu yüzden bütün olarak görüntüleyemedim.

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • yarım bardak sıvıyağ
  • 2 paket sütlü çikolata
  • 1 bardak ceviz kırığı
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Dr oetker çikolatalı sos, fıstık


Yapılışı:

  1. Yumurtalar derince bir kaseye kırılır, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır, tozşeker ve sıvıyağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  2. Sütlü çikolatalar , sıcak su üzerine konulan bir kabın içine alınarak suyun buharı ile eritilir. Ceviz kırığı yumurtalı karışıma eklenir, eriyen çikolata da ilave edilerek güzelce karıştırılır.
  3. Bu karışıma un, kabartma tozu ve vanilya eklenir, çırpma teli ile karışım pürüzsüz bir hale getirilir. Yuvarlak kek kalıbı yağlanır, kek hamuru dökülür, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  4. Kek fırından alınıp ılınması beklenir, ılınan kekin üzerine çikolata sosu üzerindeki tarife göre hazırlanıp dökülür, fıstıkla süslenip servis yapılır.
  5. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: