Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1 tane muz
- 40 gr bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı süt
- 3 bardak un
- 1 paket karbonat
Yapılışı:
- Yumurtalar ve şeker mikser yardımıyla çırpılır, sıvıyağ , süt ve tarçın eklenerek çırpmaya devam edilir. Bir tane muz çatal yardımıyla ezilir, karışıma ilave edilir.
- Çırpma teli kullanılarak muzun malzemeye iyice karışması sağlanır. Un ve karbonat da eklenir, bitter çikolata küçük parçalar halinde dahil edilir.
- Kek hamuru yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat, daha sonra ısısı 200 dereceye yükseltilip yarım saate yakın daha pişirilir.
- Soğuyunca kalıptan çıkarılıp, servis yapılır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder