Ekim 17, 2007

Bademli Kurabiye


Annemin çocukluğumuzda en sık yaptığı kurabiye diyebilirim, uzun zamandır yapmamıştı. Eski günlerden bahsederken gözümde canlandılar, tarif annemden denemesi benden. Önce bademini sonra kalanını yerdim , anneminki kadar olmasa da geçer not aldı.

Malzemeler:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • alırı kadar un

  • süslemesi için badem

Yapılışı:

  1. Yumurtalar kırılr, toz şeker ile iyice karıştırılır. Sıvıyağ ve yoğurt eklenir, un ,vanilya, kabartma tozu da eklenerek yumuşak bir hamur oluşturulur.

  2. Hamurdan küçük parçalar oluşturulur. Her bir küçük hamur inceltilerek uzatılır. Bu hamurlara yuvarlanarak kurabiye şekli verilir, kurabiyelere yumurta sarısı sürülüp, ortasına bir tane badem koyulur,üzerine toz şeker serpilir.

  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir.

  4. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: