Mayıs 07, 2010

Ispanaklı Çıtır Börek



Canı börek çekenler bu tarif sizin için, çıtır çıtır ağızda dağılan bir lezzeti var. Benim en sık yaptığım böreklerden biri.

Malzemeler:

3 tane yufka
100 gr bitkisel margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım kilo ıspanak
2 yumurta sarısı
1 baş soğan
tuz karabiber

İç harcı için ıspanakları yıkayıp suyunu iyice sıkın, incecik doğrayın. Soğanları da küçük doğrayın. Tavaya bir kaşık zeytinyağı koyup soğanları kavurun, ıspanakları da ilave edin, diriliğini kaybedince ocağın altını kapatın, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Margarini eritip, zeytinyağını içine katın.
Yufkanın birini alın, tam olarak tezgaha yayın, yağlı karışımı yarısna sürün, diğer yarıyı bunun üzerine kapatın. Yarım daire olacak şekilde bu yufkayı altı eşit parçaya bölün.
Geniş kısmına harcı yayın, rulo olarak sarın, yağladığınız fırın kabına ( ben genelde yağlı kağıt kullanıyorum) börekleri dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecde pişirin.




Fırından çıkar çıkmaz böreklerinizi piknik sepetine alın, çayınızı demleyip termosa koyun, böyle yemyeşil kırlara atın kendinizi. Hem çayını için hem böreklerinizi afiyetle yiyin.
Herkese güzel hafta sonları...

1 yorum:

Krema Tadında dedi ki...

harika bir fikir :) hımmmm çıtır çıtır harika görünüyorlar ellerine sağlık canım hayırlı cumalar ...