Aralık 14, 2009

Dereotlu Havuçlu Poğaca



Mis kokulu dereotlu poğaca, bu kez içine havuç da ekledim, daha lezzetli oldu.

Malzemeler:

2 yumurta ( bir sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı lor
1 tane havuç
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Hazırlanışı:

Yumurtaları kırın, bir sarısını ayırın. Yumurtaya yoğurtu ekleyin, sıvıyağ ve yumuşak margarini de ekleyip, karıştırın.
Dereotunu yıkayıp incecik kıyın, havucu temizleyip incecik rendeleyin. Dereotu, havuç ve loru karışıma ekleyin. Bir çırpma teli ile iyice karıştırın.
Unu bardak bardak kabartma tozu ile birlikte ekleyin.
Yumuşak bir hamır elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak şekillendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu şekilde oda sıcaklığında yarım saat bekletin.
175 derece fırında kızarana kadar pişirin.

2 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Ben de Temmuz ayında böyle bir çörek denemiştim, çok hafif ve lezzetli oluyor (http://yemekkutusu.blogspot.com/2009/07/kek-2-yumurta-1-su-bardag-toz-seker-su.html)

Tuğba dedi ki...

Dereotunu seven biri olarak poğaçalara bayıldım:)Havuçlu hiç duymamıştım,hoş bir tat veriyor demek.Ellerine sağlık canım.ben de beklerim,sevgiler..