Aralık 28, 2009

Haşhaşlı Yabanmersinli Kek



İçine meyveleri katmazsanız pandispanya olarak da kullanabileceğiniz yumuşak pamuk gibi bir kek. Ben bu kez marketlerde sıkça rastladığımız yabanmersininden faydalandım. Tam bir çay keki oldu, tazeliğini üç gün korudu.

Malzemeler:

3 yumurta
3/4 su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
yarım portakal kabuğu
1 avuç yaban mersini
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şeker ile çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırın.
İnce kıydığınız portakal kabukları ile yabanmersini de ekleyin.
Unu azar azar kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin. Tüm malzemeyi bir kez daha karıştırın.
Yuvarlak kek kalıbını yağlayın(ben yağlamak yerine yağlı kağıt kullanıyorum) malzemeyi kalıba dökün, en son haşhaş tohumunu tuz serper gibi keke serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Pişen keki fırından çıkarıp , ılıtın üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Hiç yorum yok: