Nisan 15, 2009

Çilekli Pasta


Baharın en güzel meyvesi çilek, bol bol yemeli, bol bol tatlı yapmalı.
Keki için malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 fincan mısır nişastası
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket pasta kreması( paketin yarısı kullanılacak)
süt

Yapılışı:
Yumurtaları kırın, şeker ile birlikte çırpın. Unu , nişastayı ve kabartma tozunu da ekleyip yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edin. Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serin, malzemeyi dökün. 170 derece fırında yarım saat kadar pişirin.Pişen keki fırından çıkarıp, soğumasını bekleyin.




Pişen keki taban olarak kullanacağız.Kek son derece yumuşak olduğu için keki ıslatmaya gerek olmuyor.

Bu arada hazır pasta kremasının yarısını kullanarak sütle birlikte kremayı hazırlayın. Kremayı kekin üzerine yayın, çilekle süsleyip, buzdolabında 3-4 saat kadar bekletip, servis yapın.

Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

kirazdünyası dedi ki...

çok güzel bir görüntü
ellerine sağlık