Ocak 11, 2009

Mantar Kurabiye



Ağızda dağılan gevrek tadıyla hafif , çay yanına iyi giden bir lezzet. Kavanozda sakladığınızda tazeliğini bozmadan 3-4 gün dayanıyor.

Malzemeler:
. 250 gr yumuşak margarin
. 1 su bardağı toz şeker
. 2- 2.5 su bardağı un
. 3 tane yumurta
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu
. 1 paket mısır nişastası
. 1 yemek kaşığı kakao ( mantar şekli vermek için)

Hazırlanışı:
1- Yumurtaları kırın, margarinle birlikte yoğurun. Üzerine şeker,un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip, iyice karıştırın.
2- Mısır nişastasını da ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
3- Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayıp, aralıklı dizin.
4- Bir şişe kapağını kakaoya bulayıp, tüm kurabiyelerin ortasına gelecek şekilde bastırın, mantar şeklini verin.
5- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar üzeri kızarmayacak kadar pişirin. Pişer pişmez fırından çıkarıp, ılınmasını bekleyin. Yerince soğuduğunda kavonozda saklayabilirsiniz, tazeliğini bir kaç gün koruyor.

*** Mantar kurabiyeleri mümkün olduğunca ufak tutmaya çalışın, pişerken gerçekten çok genişliyor.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: