Eylül 15, 2008

İmambayıldı

Patlıcanın en sevdiğim hali,imambayıldı, içinde sarmısak, domates var bolca o yüzden. Domates ve sarmısak benim favori lezzetlerim, son derece sağlıklı olması da önemli tabi. Mevsim olarak artık yaza veda ediyoruz. Kışın da her türlü sebzeyi bulsak da yazın tadı olmuyor, bence herşeyi mevsiminde pişirip yemesi daha güzel.

Malzemeler:

  • 1 kilo bostan patlıcanı
  • 3 iri soğan
  • 2 tane domates
  • 5-6 sivribiber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 2 tane sarı biber ( bulursanız, Altınoluk pazarında halen var )
  • 5-6 diş sarmısak
  • zeytinyağı
  • kızartmakiçin sıvıyağ
  • tuz

Yapılışı:

  1. Bostan patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın, ortadan ikiye kesip içini boşaltın. Kızgın yağda kızartıp, kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını emdirin.
  2. Soğanları piyazlık doğrayın, tavaya zeytinyağını koyup soğanları soteleyin, sarmısakları ince kıyıp soğanla kavurun.
  3. İnce doğranmış sivri , sarı ve kırımızı biberleri de ekleyin, bir çevirin. En son kare kare doğranmış domatesleri tuzla ekleyin, domatesler suyunu çekmesine yakın altını kapatın.
  4. Fırın kabınıza kızarmış patlıcanları dizin, harcı içine paylaştırın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında10-15 dakika kadar fırınlayıp, servis yapın.


Fırınlandığından daha bir lezzetli oluyor, ,iftar sofrasına çok yakışıyor. Hepinize afiyet olsun.

5 yorum:

sofraozlemi dedi ki...

imam bayıldılar nefis olmuş..tam iftarlıklar canım..ellerine sağlık..sevgilerimle

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Unuttuğum ve özlediğim bir lezzet hatırlattığın için teşekkürler...
İftar sofrasında z.yağlı yemeklere ağırlık verdiğim için en kısa zamanda yapacağım.Ama seninki gerçekten değişik bir görüntü ve nefis olmuş , ellerine sağlık canım...

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Unuttuğum ve özlediğim bir lezzet hatırlattığın için teşekkürler...
İftar sofrasında z.yağlı yemeklere ağırlık verdiğim için en kısa zamanda yapacağım.Ama seninki gerçekten değişik bir görüntü ve nefis olmuş , ellerine sağlık canım...

kizilciksurubu dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Hayirli ramazanlar.

birdutmasali dedi ki...

Sevgili KARADUTUM :)
gerçekten patlıcanlı lezzetler başka bir hayat veriyor damaklara ve saofralarımıza..
ellerine sağlık canım..
* not: ne yazıkki yorumlarınız hala yayınlanamıyor. okumaktada çok zorluk çektim.problem devam ediyor sanırım :((
tşkr edrim karadtumm..