Malzemeler:
- 1 kilo süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket biskivi( ben petibör kullandım, ama siz ne severseniz.)
- yarım kilo çilek
- 1 paket çilek aromalı jöle
Hazırlanışı :
- Tencereye sütü, tozşeker, un ve nişastayı alın, iyice karıştırın. Ateşin altını yakın, kısık olarak kaynayınca kadar pişirin. Kaynayınca altını kapatıp, vanilyası ekleyip gene karıştırın.
- Kare borcamın dibine iki kat bisküvileri yayın. Pişen muhallebiyi üstüne boşaltın. Ilınınca buzdolabına kaldırın, 2 saat kadar dolapta bekletin.
- Bu arada jöleyi tarife göre hazırlayın, içine çilekleri doğrayın. Buzdolabında sertleşmiş tatlının üzerine jöleyi döküp yeniden dolaba kaldırın. 1-2 saat kadar daha bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder