Eylül 19, 2008

Çilek Jöleli Tatlı

Havalar hala güzel , sımsıcak fotoğraflara devam, mis kokulu dağ çilekleriyle pratik bir tatlı. Güllerim de solmadı ,birbirlerine eşlik ettiler. Çilek yerine mürdüm eriği , şeftali de kullanabilirsiniz, ikisi de yakışıyor. Hem iftar hem de sahurda rahatlıkla tüketilebilecek sütlü hafif bir tatlı.

Malzemeler:

  • 1 kilo süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket biskivi( ben petibör kullandım, ama siz ne severseniz.)
  • yarım kilo çilek
  • 1 paket çilek aromalı jöle

Hazırlanışı :

  1. Tencereye sütü, tozşeker, un ve nişastayı alın, iyice karıştırın. Ateşin altını yakın, kısık olarak kaynayınca kadar pişirin. Kaynayınca altını kapatıp, vanilyası ekleyip gene karıştırın.
  2. Kare borcamın dibine iki kat bisküvileri yayın. Pişen muhallebiyi üstüne boşaltın. Ilınınca buzdolabına kaldırın, 2 saat kadar dolapta bekletin.
  3. Bu arada jöleyi tarife göre hazırlayın, içine çilekleri doğrayın. Buzdolabında sertleşmiş tatlının üzerine jöleyi döküp yeniden dolaba kaldırın. 1-2 saat kadar daha bekletip servis yapın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: