Şimdi tam zamanı bence, kılçıklanmadan bol bol yemeli karaciğer dostu enginarı. Bu ay pilavını da pişirdim, baklalısını da ama görüntüleyemeden çabucak bitiverdi , ilk fırsatta gene yapacağım.Bu da en sık yaptığım garnitürlü olanı.
Malzemeler:
- 4 tane enginar
- 2 dal taze soğan
- 1 paket garnitür konserve
- 1 tane limon
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
- tuz
- 2 tane kesme şeker
Yapılışı:
- Temizlenmiş enginarları limonlu suda bekletelim. Tencerenize zeytinyağını koyup, dibine enginarları dizin, çanak kısımlarına limon suyunu gezdirin.
- Garnitirü bol suda yıkayın, taze soğanları ufak ufak doğrayın. Enginarların çukur bölümüne taze soğanları serpiştirin, bezelye, havuç ve patatesli garnitür ile çanakların içini doldurun.
- Tuzunu , kesmeşekerini ve bir çay bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte pişirin, suyunu çekerse ilave edin. Dilerseniz dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
9 yorum:
Mmmm, bayılırım enginara.. Kılçıklı olmasın yeter :) Ellerine sağlık, garnitürlü çok güzel olmuş.. Yarına ben de pişireceğim..
mmm nefis ellerinize sağlık....
bende çok severim enginarı hatta dün akşam iki kocaman enginar yedim.çok güzel gözüküyor ellerine sağlık :)
ben bayılıyorum enginara ... off hele zeytinyağlısı böyle olanı..
Birde baklalasını seviyorum. Pilavını merak ettim doğrusu.
ellerinize sağlık nefis.
sevgiler.
www.misssgibi.com
Ellerine saglik Ece ,
Enginar gibi hersey cok hos gorunuyor sayfanda.
Guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler.
bayılırım zeytinyaglı enginara çok lezzetli görünüyor canım ellerine saglık kocaman sevgiler
sevgili
aslı, nil,zerrin, kiraz,aybike ve ezgi herbirinize teşekür ediyorum, ben de sizlere güzel bir hafta sonu diliyorum
sevgiler
Cok lezzetli görünüyor, ellerinize saglik. Iyi hafta sonlari diliyorum, sevgiler.
benimde en sevdiklerimden zeytinyağlısı,ellerine sağlık.
Yorum Gönder