Nisan 21, 2008

Frambuazlı Brownie



Bu karma bir tarif oldu aslında. Ne zamandır Cafe Fernando'nun tarifini denemek istiyordum. Benim brownie pişirdiğim kalıbım biraz küçük, genelde uyguladığım bir tarif vardı aslında ama bu kalıpta çok kalın oluyor, ben de kalın olanını çok sevmiyorum. Daha büyük kalıpta denesem bu sefer de ince oluyor. Bu nedenle yabancı siteleri gezerken Hersheys.com da Best Brownie isimli bir tarifi yakalayınca , bu tam benim kalıba uyar diye düşündüm. Kek bölümü için bu tarifi kullandım, memnun da kaldım. Üzerini için çikolata kaplaması fikrini de Cenk' den aldım, gerçekten yoğun çikolata tadıyla bu tarifi çok sevdim. Bir değişiklik olsun diye , çikolataya frambuaz da kattım, denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler :

  • 1/2 cup sıvıyağı ( 1 cup yaklaşık 1 su bardağı )
  • 1 cup şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 yumurta
  • 1/2 cup un
  • 1 paket kakao
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 cup fındık kırığı
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 200 gr frambuaz



Yapılışı:

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yağ , şeker ve vanilyayı bir kaba alıp karıştırın, üzerine yumurtaları kırıp çırpıcı ile iyice karıştırın.
  2. Un, kakao , tuz ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp, bunu yumurtalı karışımın içine azar azar ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştırın. Karışım düzgünleştiğinde fındık kırıklarını ileve edin.
  3. Kalıbı yağlayıp, malzemeyi boşaltın, 25 dakika kadar pişirin. Pişince dışarı alıp ılınmasını bekleyin.
  4. Çikolataları benmari usulü eritmek için kaba alın, tüm çikolatına erimeden frambuazları içine katın, sıcaklıkla frambuazlar dağılıp, çikolatanın içine yayılacak.
  5. Ilık kekin üzerini frambuazlı çikolata ile kaplayıp servis edin.

Afiyet olsun.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

canım ecem,

nefis olmuş bu browni, pek sevdim.

ellerinize sağlık.

görüntü de nefis.

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

ellerinize sagilik browni nefis gorunuyor
size afiyet olsun

www.yenitadlar.blogcu.com