Şubat 08, 2010

Fırında Kolay Kumpir



Kumpirsevenler için çok kolay bir tarif, tabi patates sevenler içinde farklı bir lezzet. Haftasonu kahvaltı yada çay sofraları için ideal hele benim gibi kumpirsever bir kızınız varsa daha da iyi çünkü püre gibi kolaylıkla hazırlanıyor, fakat sıcakken bitirmekte yarar var.

Malzemeler:

1 kilo patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı zeytinyağlı margarin
3 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük boy bezelye konservesi
4-5 kornişon turşu
3-4 tane sosis
ketçap
mayonez

Hazırlanışı:


Patatesleri iyice haşlayıp, çatalla ezin. Patatesler sıcakken margarin ve kaşarı ekleyip püre kıvamına gelene kadar karıştırın.
Bezelyeyi sıcak suyun içimde 2-3 dakika bekletip suyunu süzün.
Sosisleri küçük doğrayıp bir çorba kaşığı sıvıyağda alt üst cevirin.
Kornişonları ufak ufak doğrayın.
Borcamın tabanını yağlayın. Kaşar ve nargarinle püre kıvamına gelen papateslerin yarısını borcama dökün.
Kızaran sosisleri, bezelyeleri ve kornişonu başka bir kapta harmanlayın. Bu karışımı patatesin üzerine boşaltın. Kalan patatesi bunun üzerini kapatacak şekilde yayın.
En üste tereyağını serpiştirin.
200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca dilimleyin, üzerine ketçap ve mayonez ekleyip , servis yapın.
Tarifi da zenginleştirmek mümkün, dilimli siyah ve yeşil zeyin ve mısır da eklenirse daha güzel olacağından eminim. Fakat ben evde ne varsa onu kullandım bu da güzel oldu.
Gerçi Eda kumpire benzetmeye çalışmışsın dedi ama olsun....

Hiç yorum yok: