Haziran 10, 2009

Çilekli Gönlüm Ferah


Tarif Oktay Ustadan, aslında geçen yıl izlemiştim ve not almıştım, denemek bu yıl nasip oldu. Sütlü tatlılarda çileği sevenler için ideal.

Karameli için:

1 paket etimek
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Kreması için:

4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Üst süsleme:

1 poşet kremşanti
1,5 çay bardağı süt
hindistan cevizi

Ayrıca yarım kilo çilek

Tatlının kreması için sütü, unu, nişastayı, yumurta sarısı ve toz şekeri bir kaba alın, kısık ateşte pişirin. Kaynayınca altını kaptıp, vanilyasını ekleyin.
Karamel için tozşekeri teflon tavaya alın, tozşeker kararmaya başlayınca suyunu ekleyin, şeker eriyinceye kadar kaynatın.
Kare borcama etimekleri dizin tümünün üzerine yayılacak şekilde karameli dökün.
Çilekten 10 tane ayırın, kalanını mikserleyip püre haline getirin.
Çilek püresini etimeklerin üzerine yayın. Pürenin üzerine kremayı dökün.
Krem şantiyi tarife göre hazırlayın, bunu da kremanın üzerine yayın, hindistan cevizi ve çilekle süsleyip , buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servis yapın.

Tatlıyı yapıp beş çayına kuzenime gittim, bu yüzden dilim olarak çekemedim. Ama dilim olarak arada kırmızı çilek püresi ve beyaz krema çok hoş oluyor. Kalorisi yüksek ama gerçekten çok lezzetli.

1 yorum:

balböcükleri dedi ki...

ay adı bilem güzel.ellerine sağlık görüntü süper.bide datsaydım:)