Haziran 09, 2009

Şeftali Pelteli Muhallebi



Şeftali ile hazırlanan hafif bir tatlı.

Malzemeler:

Muhallebi için:

4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Pelte için :

2 su bardağı şeftali suyu
1 su bardağı su
3 kaşık toz şeker
3 kaşık buğday nişastası

2 kilo şeftali( yarısı şeftali suyu hazırlamada kullanılacak)
2 paket petibör

Hazırlanışı:

Yaklaşık 1 kilo şeftalinin kabukları soyun, küçük kesin, rondaya alın şeftali suyu oluşana kadar mikserleyin.
Tencereye şeftali suyunu ve bir bardak suyu koyup karıştırın. Gerekirse el blenderi kullanın, pütürsüz olmasını sağlayın.
Ocağın altını açın, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırın, kaynama noktasına gelince altını kapatın.
Kalan şeftalileri küçük küçük doğrayıp, peltenin içine dökün, bekletin.
Bu arada muhallebi malzemelerini de ayrı bir tencerede karıştırıp, kısık ateşte pişirin.Kaynayınca altını kapatın.
Kare borcama bir kat bisküvi bir kat muhallebi olacak şeklinde 3 kat yapın.
En son muhallebi dökün, oda sıcaklığında bir saat kadar bekleyin. Bu sürenin sonunda pelteyi muhallebinin üstüne boşaltın, buzdolabına kaldırın.
4-5 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.


Hiç yorum yok: