Mart 12, 2009

Zeytinli Açma


1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
3-4 bardak un
50 gr margarin
yumurta sarısı
susam ve çörekotu
dilimlenmiş zeytin


Mayanın üstüne ılık sütü boşaltın, erimesi bekleyin.
Derin bir yoğurma kabına erimiş mayayı alın, zeytinyağını ilave edip karıştırın.Başka bir kapta una, tozşeker ve tuzu katıp karıştırın.
Mayayın üzerine unu yavaş yavaş ekleyip, hamuru olşturun. Mayalanması için üzerini kapatıp yarım saat kadar bekleyin.
Kabaran hamurdan avuç içi kadar parçalar koparıp, yuvarlayın. Her birinin içine fındık kadar margarin koyun, yarım saat kadar gene bekletin.
Hamurları elinizle uzatıp, içine dilimlenmiş zeytinleri ekleyip, açma şeklini verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susamla süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

4 yorum:

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Zeytinli tadları çok severim harika olmuş ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

üff yarın sabah okula götürürdüm olaydı şimdi:)

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum.

Adsız dedi ki...

zeytinli açmayı çok severim,harika görünüyor,eline sağlık ,sevgiler