Mart 05, 2009

Biscotti Kuru Meyveli



Bir İtalyan lezzeti, bir çeşit kurabiye. İlk kez denedim, ama tadanlardan tam not aldım. Selanik Gevreği olarak bilinnen kuru kurabiyeleri severseniz ki ben çocukluğumdan beri bayılırım, onu çok andırıyor tadı. Hava almayan cam kovanozda tazeliğini bir hafta korudu, çaya batırarak yemesi de güzel.

Malzemeler:

2 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
50 gr yumuşak bitkisel margarin
1 su bardağı kuru meyve ( ben Papağan markanın kuru meyve karışımdan kullandım, yaban mersini, kuru kivi, badem ve kayısı içeriyor)


Hazırlanışı:
Yumurtaları kırın, tozşeker ile birlikte mikserleyin, margarini ekleyip mikserlemeye devam edin.
Un, vanilya, kabartma tozu ve tuzu da ekleyip hamuru elle iyice yoğurun.
Kuru meyveleri de ekleyip, hamura dikdörtgen şeklini verin.
200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin, bu sürenin sonunda fırından çıkarıp 10 dakika kadar soğumasını bekleyin. Hamuru iki parmak genişliğinde verev keserek şekillendirin. Yeniden fırına verin, her iki yüzünü onar dakika kadar yeniden pişirip, çıkarın. Ilınınca servis yapın.

AFİYET OLSUN..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Harikaaaalaaaaar, ellerine saglik canim.

MELTEM dedi ki...

harikaaaaaaaaaa..elerinize sağlık.sevgfilerimle