Şubat 19, 2009

Çikolata Soslu Kakaolu Kek



Bu ayın hem doğumgümü içermesi hemde sevgiler günü olması nedeniyle yapmak istediklerimi gene sağlık sorunlarımın yüzünden gerçekleştiremedim. Şeker hamuru ile bir pasta hediye etmek istemiştim kendime , üstelik de ilk denemem olacaktı ama artık ne zaman kısmetse. Onun yerine çok sevdiğim keki yaptım, üzerini sadece kalp figürüyle süsledim, zamanında da yayınlayamadım ama elimde olmayan nedenlerle.

Malzemeler:

3 yumurta
2 su bardağı toz şekeri
2 su bardağı un
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı süt
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
Sosu için: 1 paker Dr. Oetker Çikolata Sosu süt
Sülemek için: Şanfıstık


Yapılışı:
1- Yumurtaları mikserle iyice çırpıp, şekeri ekleyip devam edin. Yoğurt, kakao, unu da ekleyip iyice homojen olana kadar çıpın.
2- Kabartma tozunu en son sütü ekleyip yeniden mikserleyin.
3- Kare borcamı yağlayın, kek hamurunu boşaltın.
4- Önceden ıstılmış 170 derecelik fırında önce 20 dakika kadar pişirip, sonra ısıyı 190 dereceye çıkarıp pişirmeyi tamamlayın.




Kekiniz pişerken hazır paket sosu tarife göre hazırlayın. Kek fırından çıkınca üç dört dakika bekletin, dilimleyin ve sıcak çikolata sosunu üzerine dökün. Şanfıstıkla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...

3 yorum:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, doğum günün kutlu olsun nice yıllar dilerim. Ayrıca kek nefis gözüküyor, ellerine sağlık.

sarımutfak-hande dedi ki...

süper olmuş tam benlik
ellerine sağlık

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.

Sevgiler...