Sevdiğim ve zevkle ve en çok da yazın yaptığım , hayır diyemediğim Tramisu.
Kek için malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/4 çay bardağı sıvıyağ
- 1/4 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- yarım su bardağı un
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket labne peyniri
- 1su bardağı süt
- 2 kaşık nescafe
Süslemek için:
- 2 kaşık kakao
- 1 su bardağı fındık
Yapılışı:
- Sıvıyağı derin bir kaba alın, sütü üzerine boşaltın iyice çırpın. Şekeri, ekleyin, çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin, her defasında mikserle yeniden çırpın. En son yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyin.
- Unu kabartma tozu ile birlikte kepçe yardımıyla ekleyin, pürüzsüz yoğun kıvamda bir hamur elde edin.
- Kelepçeli kalıbı yağlayıp, unlayın, hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
- Pişen kek ılınınca düzgün şekilde ikiye ayırın. Her bir kek parçasını süt ve kahve karışımı ile ıslatın, mümkünse bu sırada fırça kullanın.
- Krema için sütü tenceye alıp, unu ve şekeri ekleyin , kaynamaya gelince altını kapatın. Labneyi ekleyip, mikserle bir tur çırpın.
- Kahve ile ıslatılmış keke kremanın yarısını dökün, diğer kısmı kapatın. Kalan kremadan dökün.
- En üste kakao döküp, kekin kenarlarını fındık ile süsleyin. Buzdolabında bir gece bekletip, servis yapın.
2 yorum:
bendemi tiramisu yapsam akşam gelecek arkadaşlarıma?
:)
ellerine sağlık canım tatlın harika görünüyor.
Sevgiler...
Yorum Gönder