Şubat 26, 2011

Şekerpare



Babacım keşke sende burda olsaydın, karşlıklı oturup yerdik ne çok severdin şekerpareyi.

Malzemeler:

2 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı irmik
150 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yumrta sarısı ( üstü için)
3 bardak un

Şerbeti:

2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım lionun suyu

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz, şekerparenin sıcak şerbetin ılık olması gerekiyor.

Tencereye şekeri alın, üstüne suyu katıp karıştırın. Ocağın altını yakın, kaynama noktasına gelince yarım limonun suyunu ekleyip ocağın altını kapatım. Şerbeti ılınmasını için bekletin.
Bu arada hamuru için, yumurtaları kırın, üzerine irmik ve tozşekeri ekleyip, çırpıcı teli kullanarak homajen hale getirin.
Yumuşak margarıni ekleyip yeniden karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin, unu azar azar ekleyin.Kulak memsi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp, şekil verin. Üzerine yumurta sarısını sürüp, ortasına fındıkları yerleştirin.
170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızaran kadar yaklaşık yarım ssat pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından alın, bir kaç dakika bekleyip, şerbeti dökün. Şekerpareler tüm şerbeti çekince tatlınız hazır olmuş demektir.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: