
Sevdiğiniz her meyveyi kullanarak süsleyebileceğiniz, bir tatlı hem de çok pratik. Ben sonbahara uygun olarak sarı ve yeşilleri tercih ettim, bu yüzden süslemede kivi, mandalina ve muz kullandım.
Malzemeler:
1 paket kakaolu petibör
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
Pelte için:
4-5 tane limon ( yaklaşık 1 su bardağı limonsuyu için )
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
süalemek için mevsim meyveleri

Krema için süt, un, nişasta , vanilya ve tozşekeri derin bir tenceye alıp, iyice karıştırın, ateşin altını yakıp, göz göz olana kadar pişirin.
Kare borcama iki sıra petibör dizin, üzerine pişen kremayı dökün, soğumasını bekleyin.
Bu arada pelte için limon suyu, su, nişasta ve tozşekeri bir tencerede pişirin, kaynamaya başlayınca altını kapatın, soğumaya bırakın.
Soğuyan kremanın üzerine pelteyi boşaltın, bunun üzerini mevsim meyveleri ile süsleyip, buzdolabına kaldırın.
Bir gece dinlendirip, servis yapın.
Petibör yerine kepekli bisküvi yada kedidili de kullanılabilir, pelte için limon yerine portakal da tercih edilebilir. Ben jöleyi mümkün olduğunca kullanmıyorum, onun yerine suyu sıkılabilen her meyveden pelte yapmayı tercih ediyorum. Yüzde yüz meyve suyu, hem daha sağlıklı hem daha lezzetli.
Afiyet olsun.
2 yorum:
süperrr
ellerine sağlık
sevgiler
renk cümbüşü harika görünüyor ellerine sağlık
Yorum Gönder