Malzemeler:
- 2 iri yumurta
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 3/4 su bardağı esmer şeker
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- bir paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 8 tane nürdüm eriği
- üzeri için: pudra şekeri
Hazırlanışı:
- Yağı kaba alın, üzerine esmer şekeri ekleyin, bir iki dakika mikserle çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyin her seferinde yeniden çırpın. Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin.
- Unu kabartma tozu ile ekleyin, mikserin hızını düşürün, düzgün bir hamur elde edene kadar çırpın.
- Dikdörtgen fırın kabına margarin sürün, kek hamurunu üzerine boşaltın.
- Mürdüm erikleri yıkayıp, kurulayın , ortasından ikiye bölün. Hamurun üzerine eriklerini aralıklarla yerleştirin.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkınca ılınmasını bekleyin, pudra şekeri ile süsleyin.
3 yorum:
harika enfes gozkuyor tarifi not ettim denemek isterim :)
ellerine sağlık :)
çok güzel yaa gene nefis sade ve zarif bir tat+sunum..
bu sayfaya girmeyi seviyorum harika bir sadeliği dinginliği var,herşey için ellerine sağlık..
Ben de seni seviyorum, Zeynepciğim, beni en çok sen anladın
Yorum Gönder