Tart hamuru için malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- vanilya
- kabartma tozu
- Yarım kilo kayısı
- 1 su bardağı ceviz
- 1 kaşık tarçın
- 3 kaşık toz şeker
- Vanilyalı dekor şekeri
Yapılışı:
- 1 kaşık zeytinyağı teflon tavaya alınır, 3 kaşık toz şeker ile karamelize edilir. İçine bir su bardağı iri doğranmış ceviz ile her biri dörde bölünmüş kayısılar eklenerek bir süre pişirilir, bir kaşık tarçın eklenir.
- Yuvarlak borcam kalıbına yağlı kağıt yayılır, pişen kayısılı, cevizli karışım dökülür.
- Diğer yanda yumurtalar kırılır, şekerle iyice çırpılır.
- Zeytinyağı , un , vanilya ve kabartma tozu da eklenerek tart hamuru oluşturulur.
- Bu hamur cevizli kayısılı karışımın üzerine dökülür. 180 derecede yarım saat pişirilir.
- Fırından alınınca ılınması beklenir, ters çevrilip, vanilyalı dekor şekeri ile süslenir , servis yapılır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder